štvrtok 27. decembra 2012

Slepá vášeň

Z anglického originálu: She Went All the Way (2002)

Autor:
Meg Cabot
 
Vydavateľstvo: BB/art

Český preklad: Tamara Vosecká
 

Počet strán: 288

Rok vydania: 2011



Scenáristka Louise Calabreseová sa po ceste na natáčanie v aljašskej divočine musí tlačiť v helikoptére s tým posledným, o koho by stála: je to Jack Townsend, sexsymbol Hollywoodu, ale pre Lou len nafúkaný sukničkár. Nedávno ho opustila hrdinka posledného filmového hitu, ktorá sa vzápätí vydala za Louinho dlhoročného priateľa. Lou má pocit, že nič horšie sa jej už nemôže stať. Avšak iba do chvíle, než sa z pilota nestane nájomný vrah, ktorý má miláčika Ameriky zastreliť, a ich vrtulník havaruje uprostred zasnežených lesov.



Akčné, strhujúce, romantické. Kniha sa číta tak ľahko ako by sa pozeral film - ten typický americký :-) Väčšina scén je viac neuveriteľná ako uveriteľná, o čom svedčí dejová línia, kde sa dvaja mladí ľudia, ktorí sa neznášajú, ocitnú v zasneženej Aljaške a bojujú o holý život. Behom štyroch dní sa ich šesťročné nepriateľstvo mení na nehynúcu lásku... K tomu sa do seba zamilujú aj ich rodičia (jeho matka Eleanor a jej otec Frank) a  v poslednej chvíli (tak ako to má byť), na pozadí napínavej akčnej scény, odhalia vraha :-)

Napriek tomu, že autorka použila lacnú hollywoodsku zápletku, romantiku na pozadí akčnej scény, a vraha, ktorého odhalenie vás nemá v čom prekvapiť, ja som sa výborne bavila a pri knižke strávila príjemný čas... A rada ho kľudne strávim znova - ja prosto takéto príbehy môžem ;-)

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre: