štvrtok 14. augusta 2014

Manželský omyl

Z anglického originálu: The Marriage Mistake (2012)

Autor:
Jennifer Probst
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Martina Fedorová
 

Počet strán: 336

Rok vydania: 2014



Carina Conteová sa ešte ako dospievajúce dievča doma v Taliansku zaľúbi do Maximusa Greya, najlepšieho priateľa svojho brata Michaela. Po skončení štúdií prichádza do Ameriky, aby začala pracovať v Michaelovom novom podniku, sľubne sa rozvíjajúcej pekárenskej firme, kde sa s ňou počíta na vedúcu funkciu. Max, teraz už ako riaditeľ veľkej firmy, si ju aj naďalej takmer vôbec nevšíma. 
Max vie, že ak si chce zachovať svoje postavenie a Michaelovo priateľstvo, na Carinu by nemal ani len pomyslieť. No spaľujúca túžba, ktorá ich oboch ovládne, nad nimi zvíťazí na služobnej ceste v Las Vegas, kde spolu strávia noc plnú vášne – a kde ich hneď na druhé ráno nájde v posteli Carinina matka! Dávno nemoderná, no stále platná talianska tradícia prikazuje, že Max musí Carinu čo najskôr odviesť ku oltáru...



Vždy som mala slabosť pre knihy, v ktorých hrdinka ešte ako malé dievčatko milovala chlapca od susedov, bratovho naj kamaráta a pod. Potom z dievčatka vyrástla žena, a hoci ju láska  "neprešla", už na spomínaného chlapca/muža neklipkala zamilovane mihalnicami, ani sa nečervenala pri jeho pozdrave. A mládenec si až vtedy všimol, čo za krásavicu to má vo svojej blízkosti. Takýto príbeh rozpráva aj Jennifer Probst. A z jej predchádzajúcej tvorby vieme, že rozprávať vie viac než dobre ;-) 

Nečudo, že ma nesklamala ani teraz. Carina, ktorá sa v predchádzajúcej časti (Manželská pasca) javila ako hanblivé dievčatko, je dnes silná, sebavedomá žena. Vie, že Max si ju nikdy poriadne nevšímal a tak sa ani neúfa v zmenu. No pravdou je, že Max si ju všíma, ba po nej túži! A začína ho trápiť otázka cnosti. S rodinou Conteovcov vyrastal, Michael je mu ako brat... a v podstate aj Carinu berie ako svoju sestru (respektíve ju ako svoju sestru brať chce, no chlapské libido s jeho rozumom akosi nesúhlasí :-)).

Čitateľ sa chvíľu načaká, kým sa hlavní hrdinovia ocitnú "osamote". Osobne mám čakanie tohto typu veľmi rada, pretože ide o príjemné čakanie ;-)

Výborne ma pobavili vzájomné slovné prestrelky - a to nielen medzi hlavnými hrdinami, ale aj medzi postavami známymi z predchádzajúcich dielov milionárskej série. Autorka tiež výborne opísala vnútorné pocity ako Cariny, tak i Maxa.

Nuž, takéto príbehy ja môžem. Nedá mi inak, iba odporučiť čítať. 

Moje hodnotenie: ★★★★★

Marriage to a Billionaire
1. The Marriage Bargain (Dohodnuté manželstvo)
2. The Marriage Trap (Manželská pasca)
3. The Marriage Mistake (Manželský omyl)
4. The Marriage Merger (Manželský zväzok)

Žiadne komentáre: