piatok 6. februára 2015

India Place

Z anglického originálu: Fall From India Place (2014)

Autor:
Samantha Young 


Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Andrea Vargovčíková

Počet strán: 320

Rok vydania: 2015


Hannah Nicholsová videla Marca D´Alessandro naposledy pred piatimi rokmi. Bol jediný muž, ktorého milovala, a jediný, s ktorým strávila noc. Po tej jedinej vášnivej noci Marco bez slova zmizol a opustil Škótsko aj Hannah. Tá musela znášať následky ich zblíženia sama, neschopná nadviazať nový vzťah. Náhoda dvojicu opäť spojí a Marco zo všetkých síl bojuje o šancu na vysvetlenie svojho konania v osudnú noc. Je odhodlaný urobiť všetko pre to, aby lásku opäť získal, a tak prenasleduje Hannah na každom kroku a prosí o odpustenie.


Neodolala som a siahla som po ďalšej knihe z úspešnej bestsellerovskej série On Dublin Street. Musím skonštatovať, že príbeh ako taký nebol zlý, rovnako i jeho podanie hodnotím pozitívne, no v porovnaní s príbehom prvým (Dublin Street) vyznieva ako slabší. 

Rozmýšľam, čo to mohlo spôsobiť a hádam, že práve množstvo postáv - množstvo dvojíc/párov, ktorých príbehy nám autorka ponúkla v predchádzajúcich častiach. A keďže táto kniha je štvrtá v poradí, viete si predstaviť, koľko ich asi bolo :-)

Tí, čo čítali sériu jednu knihu po druhej, zrejme neostali zaskočení množstvom postáv a mien, ktoré sa čitateľovi môjho typu (čiže čítam "na preskačku") zdali trochu zmätočné. Tuho som namáhala myseľ a rozmýšľala, či ten je jej brat, kamarát alebo len známy... až som to nakoniec vzdala a brala ich mená ako prišli, bez štipky zamýšľania sa nad nimi a snaženia sa o ich správne priradenie. Radšej som sa zamerala na dej medzi hlavnými hrdinami.

Minulosť, ktorá spájala Hannah a Marca, nám hlavná hrdinka postupne odhaľovala. Tá sa potom prelínala so súčasnosťou, vďaka čomu nebol problém zistiť, prečo sa Hannah na Marca hnevá a prečo ho zároveň tak veľmi miluje a ani po rokoch jej city k nemu nevychladli. 

Samantha Young veľmi pekne vykreslila pocity hlavnej hrdinky, jej váhanie, jej otázky ohľadom Marca a ich lásky. Nuž, opisy pocitov sú jej parketa ;-) Najmä vďaka tomu je kniha veľmi čitateľná.

Moje hodnotenie: ★★★

On Dublin Street
1. On Dublin Street (Dublin Street)
2. Down London Road (London Road)
3. Before Jamaica Lane (Jamaica Lane)
4. Fall From India Place (India Place)
5. Echoes of Scotland Street (Scotland Street)
6. Moonlight on Nightingale Way
(Mesačné svetlo na Nightingale Way)

Žiadne komentáre: