piatok 10. júla 2015

Rozkošný zvrhlík

Z anglického originálu: Sweet Filthy Boy (2014)

Autor:
Christina Lauren
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Ľuba Nitrová
 

Počet strán: 376

Rok vydania: 2015



Mia Hollandová si vyrazí s kamarátkami na divoký víkend do Las Vegas osláviť promóciu. Alkohol tečie potokom, radosť z ukončenia školy striedajú obavy z budúcnosti, vopred nalinajkovanej rodičmi. V bare narazí na sexi Francúza Ansela Guillauma a bujará noc s ním Mii aspoň na chvíľku odpúta myseľ od problémov a zamestná ju spomienkami na ich nemravné výčiny. Po návrate domov Mia urobí najbláznivejšie rozhodnutie života a odletí s rozkošným zvrhlíkom na leto do Francúzska užiť si posledné týždne skutočnej slobody. Keď sa za pretvárkou a zábavou objavia prvé city, neviazanému dobrodružstvu sa do cesty postaví realita a Mia sa musí rozhodnúť. Vráti sa do starého života, alebo sa naplno vrhne do toho nového?



Po prečítaní tohto románu musím konštatovať, že spisovateľské duo Christina & Lauren zreje. Kniha má zaujímavý dej a hoci ho nie je veľa, predsa len je ho o čosi viac ako v ich predchádzajúcich knihách. Je pravdou, že na erotických románoch si iba málokedy "zgustnem", pretože ako čitateľka mám tendenciu hľadať v knihe zápletku, pútavý dej alebo aspoň krásne opisy prírody :-) Táto kniha síce neponúka všetko z vymenovaného, napriek tomu toho ponúka dosť. (Opisy Paríža sú príjemným spestrením deja.)

Úprimne, keď som knihu začala čítať, mala som pocit, že sa mi ponúka román v dosť vysokej zhode s filmom Vo štvorici po opici. Tam sa mládenci po rušnej noci v Las Vegas zobudili s "oknom" a mnohými nevysvetliteľnými vecami ako tiger v kúpeľni, dieťa, či zlatý prsteň naznačujúci nečakanú svadbu. V tomto prípade sa niečo podobné stalo hlavnej hrdinke a jej dvom najlepším kamarátkam. Po divokej noci sa zobudili s prsteňmi na rukách. Mia sa prebrala s Francúzom v posteli a postupne sa snažila rozpamätať, čo robila minulú noc... I keď zlatý krúžok jasne svedčil o tom, že sa vydala :-) Našťastie tu sa akákoľvek podobnosť s filmom skončila a autorky začali písať vlastný príbeh. 

Mia odletela so svojim Francúzom do Paríža, kde si vychutnávala leto pred nastúpením do školy v Bostone. A popri zisťovaní, či by si s Anselom dokázala rozumieť a ich bezhlavé manželstvo, do ktorého sa vrhli, by nemuseli anulovať, sa dozvedá i niečo o sebe. Voľné dni, kedy Ansel pracuje, trávi Mia vychádzkami po najromantickejšom meste na svete - Paríži. Popritom si upratuje v svojej hlave. Nakoniec je to Ansel, ktorý jej pomôže posunúť sa v živote ďalej, je to jej manžel, kto jej pomôže nájsť sa v sebe samej, nabrať odvahu a urobiť svoj život krajší, lepší, šťastnejší a zmysluplnejší.

Nedá mi nepovedať, že dievčatá sa zlepšili aj v opisoch sexuálnych scén. Hoci sú verné svojej povesti - čo kniha, to iná úchylka u hlavných hrdinov, tentoraz bola každá erotická scéna iná, ba čo viac, v jednej dokonca hlavná hrdinka nedosiahla orgazmus! A to už je čo povedať. Možno preto, alebo práve preto, vyzneli postavy hlavných hrdinov o čosi reálnejšie ako v sérii Beautiful Bastard. To je veľkým plus. 

Napriek tomu, že od pisateľského dua by som očakávala viac, idú dobrým smerom. Minimálne záhada okolo Anselovho "kamaráta" Perryho bola prekvapivým momentom celej  knihy. Zdá sa, že táto séria stojí za zváženie ;-)

Moje hodnotenie: ★★★☆

Wild Seasons
1. Sweet Filthy Boy (Rozkošný zvrhlík)
2. Dirty Rowdy Thing (Hriešna záležitosť)
3. Dark Wild Night

4. Wicked Sexy Liar

Kto si obľúbil spisovateľské duo Christina & Lauren, tak na českej Fan web Christiny Lauren sa o nich i o ich knihách dozviete všetko aj viac ;-)  

Žiadne komentáre: