štvrtok 29. októbra 2015

Návrat domov

Z anglického originálu: Home at Last (1999)

Autor:
Katherine Stone

 
Vydavateľstvo: Ikar
 

Preklad: Mária Klenková

Počet strán: 280

Rok vydania: 2002


Poručík Lucas Hunter prenasleduje zločincov a krehká televízna moderátorka Galen Chandlerová hľadá stratené sny. Stávajú sa spojencami v boji proti zákernému zlu. Z ich spojenectva vzklíči nezvyčajne hlboký cit. Milenci sa ocitajú v zajatí nebezpečnej hry, kde ide o život, ale kde sa zároveň roztápa ľad a mení sa na vášeň.


Zvláštna kniha. Začiatok vyzeral byť veľmi sľubný. Redaktorka Galen sa vybrala za známym policajným vyšetrovateľom Lucasom Hunterom, aby s ním dohodla exkluzívny rozhovor. Pravdaže, pod nátlakom ;-) 

Galen bola žena, ktorá nemala ani trochu cit pre módu. Pre televízne vystupovanie to znamenalo nekonečnú pohromu. A hoci mala módnych poradcov, nakoniec si Galen urobila aj tak po svojom. Nielenže si tým pohnevala svojich nadriadených v televízii, ale svoje sympatie stratila aj u divákov. Celkovo to bola zvláštna žena a i keď spočiatku sa javila, že mi bude sympatická, ako kniha pokračovala, moje sympatie k nej sa postupne strácali. Pôsobila nereálne, bez života, ako bábika Barbie (pre ktoré (bolo ich viac) vo svojom voľnom čase šila oblečenie).

Lucas bol správny chlap. Za sebou mal už nejeden ťažký prípad. Špecializoval sa na psychopatov a masových vrahov. Dokázal sa vžiť do ich kože, dokázal s nimi cítiť... na čo sa musel veľmi sústrediť. Pri stretnutí s Galen opäť rieši jeden zložitý prípad. Vrah sa totiž rozhodol zabíjať ženy, s ktorými Lucas v minulosti niečo mal. Už mal na svojom konte dve obete a vrah sa vyhrážal ďalšou...

Cesty Lucasa a Galen sa prekrížia, keď si vrah vyberie známu ryšavú reportérku za spojku medzi ním a vyšetrovateľom. Galen sa tak nechtiac ocitá v Lucasovom byte, kde ju stráži, keby jej chcel vrah ublížiť. A tiež ju má na očiach a vo svojej blízkosti kvôli telefonátom, ktorými vrah Galen bombarduje. 

Tu sa dej trochu zamotáva, do všetkého vstupuje narastajúca príťažlivosť medzi hlavnými hrdinami... no nechcem prezrádzať viac. 
  
Kniha je trochu psycho. Silnou stránkou je Lucas. Len kvôli nemu som ju chcela dočítať. Keby nie jeho, asi by som to "zabalila".
 
Čo ma ešte zaskočilo bol koniec knihy. Nie, nebojte sa, končí happyendom ako správna romanca, no to, čo k tomu šťastnému koncu viedlo, bolo neskutočné. Tým autorka dovrzala celý príbeh. Vôbec sa mi to nepáčilo. Škoda. Mohla to byť vcelku fajn priemerná story. 
 
Moje hodnotenie: ★★☆ 

Žiadne komentáre: