pondelok 30. novembra 2015

Zlomená láska

Z anglického originálu: Breaking Love (2014)

Autor:
M.J. Summers
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Ivona Mertusová

 
Počet strán: 360

Rok vydania: 2015



Luc Chevalier je šťastný človek. Jeho obchody prosperujú, má peniaze aj nádherné ženy, stačí lusknúť prstami. Tak prečo je odrazu nespokojný so svojím životom? Megan  Sullivanová je matka samoživiteľka. Má šesťročného syna Elliotta a pracuje ako fotografka, aby si zarobila na chlieb. Jej bývalý muž žije až na Floride a radšej sa k rodine nepribližuje, aby jeho syn Elliott nezistil, že je závislý od drog. Jedného dňa sa dá Megan zlákať svojou priateľkou na výlet do Paríža. Ani vo sne by jej nenapadlo, že sa tam ocitne v náručí Luca Chevaliera, najsexi muža. Dohodnú sa na jednej spoločnej noci. Stačí však pár hodín a Luc objaví v Megan vášnivú ženu, ktorá sa v nej celé roky ukrývala..


M. J. prichádza s druhým príbehom zo série Full Hearts, musím však podotknúť, že nenadväzuje na príbeh Rozchod, a preto ho možno brať ako samostatný román. Román o láske, v ktorom už nebolo toľko sexu ako v tom predchádzajúcom, miesto toho v ňom bolo viac deja, i keď veeeeľmi, veľmi, veľmi predvídateľného. 

Hlavný hrdina Luc je Francúz. Šarmantný, charizmatický, krásny, sympatický. No je trochu namyslený. Má peniaze, aj dobre vyzerá, a preto si zrejme myslí, že mu to dáva dôvod namýšľať si, že je Pán Neodolateľný a každá žena mu padne k nohám. Našťastie sa mu do cesty pripletie Američanka Meg, ktorá mu trochu zrazí hrebienok z hlavy ;-)

Megan je žena, ktorá si v živote prešla všeličím. Mužom neverí a jediného, ktorého ľúbi, je jej syn Elliott. Po príchode do Paríža, kam ju zláka jej kamarátka Harper, sa zoznámi s Lucom. Odhodlaná odolať jeho šarmu, sa nakoniec rozhodne nezáväzne si s ním užiť. To ešte netuší, čo jedna noc plná vášne porobí s mužom ako je Luc...

Príbeh je o láske, ktorá sa zrodí celkom nečakane medzi mužom a ženou. Prečo nečakane? Pretože Megan mužom nedôveruje a žiadneho si preto radšej ani nehľadá. Nevystavuje sa tým zbytočne ďalším a ďalším sklamaniam. Luc zase na lásku neverí. Má štyridsať a doteraz nestretol ženu, pre ktorú by bol schopný aj umrieť. A štyridsať rokov je dosť dlhá doba na to, aby sa z človeka stal cynik a zatrpknutý neverca. Ani jeden sa však svojmu osudu nevyhne a ich cesty sa pretnú v Paríži.

Kniha je veľmi romantická, zápletka je klasická, známa z iných románov pre ženy. Nechýbajú ani intrigy, zloba a závisť - tu mi nedá poznamenať, že ak máte nasledované telenovely, celé to intrigánstvo vám bude veľmi povedomé :-)

Kniha sa číta ľahko, M. J. má príjemný štýl i jazykový prejav (za ten možno ďakovať aj prekladateľke). (Nielen) dámy, ktoré sledujú telenovely si prídu na svoje.

Moje hodnotenie: ★★★

Full Hearts
1. Break In Two (Rozchod)
2. Breaking Love (Zlomená láska)
3. Breaking Clear
4. Breaking Hearts

Žiadne komentáre: