piatok 29. januára 2016

Nabíječ

Z anglického originálu: Wallbanger (2013)

Autor:
Alice Clayton
 
Vydavateľstvo: Mladá fronta

Český preklad: Jana Montorio Doležalová
 

Počet strán: 280

Rok vydania: 2014



Caroline Raynoldsová má fantastický byt v San Francisku a dokonalého kuchynského robota, ale nemá Óčko! Caroline má skvelú kariéru, super kamarátky, kocúra Clivea a plný dekolt, ale nemá Óčko!!! A naviac, stenou jej spálne otriasa noc čo noc jej sexy sused Simon Parker. Každé zastonanie, bitku a - bože, zamraučanie? – Caroline pripomína, že prichádza nielen o spánok, ale že jej, na rozdiel od Nabíjačových partneriek, chýba tiež… áno, uhádli ste, Óčko! Jedného večera to už Caroline nevydrží s nervami a len v ružovej nočnej košieľke vybehne Nabíjačovi zabúchať na dvere. Ich nočná hádka začne písať nový príbeh...



Joooj, toto ma bavilo. Oddychové, šteklivé, romantické.

Kým hlavnej hrdinke Caroline chýba orgazmus, alebo ako ho ona nazýva "Óčko", jej novému susedovi Simonovi nechýba. Dokonca sa o každý z nich (nechtiac) delí so svojou susedkou. Keďže steny domu sú tenké a obaja majú posteľ pri stene, Caroline sa tak stáva súčasťou susedových posteľových eskapád :-) 

Keď už to jedného dňa Caroline dostatočne nahnevá, vyrazí susedovi búchať na dvere. A toto nebude ich posledné stretnutie... týmto sa totiž všetko medzi nimi iba začne.

Najviac sa mi páčila scéna, keď hlavní hrdinovia spolu s kamarátmi cestovali z výletu v aute domov a celý čas z nich nik nepovedal skoro ani slovo - každý si len niečo myslel... to bolo také trefné, nezvyčajné a fajn.

Knihu označujú za erotický román, no túto nálepku by som mu vôbec nedávala. Ide skôr o klasický román pre ženy. Tej erotiky tam až tak veľa nie je. Určite nie viac ako v inej romantickej knižke. Posteľových scén je minimum - čitateľ sa ich dočká až na samom konci. Nemožno jej ale uprieť, že je nabitá sexuálnym podtónom: postavy sa o sexe rozprávajú, avšak všetko je to písané s humorom (i keď toho vtipu tam nie je až toľko ako o ňom píšu na obálke) a nadhľadom.

Čo možno románu vytknúť je jej koniec. Bol trochu únavný a zbytočne rozťahaný. Obišiel by sa aj bez tých precukrených romantických kecov a zbytočného pátosu... Napriek tomu som sa výborne bavila.

Moje hodnotenie:

Cocktail
1. Wallbanger (Nabíječ)
2. Rusty Nailed (Roštěnka)
3. Screwdrivered (Hřebec)
4. Mai Tai'd Up (Samec)
5. Last Call (Poslední výkřik)

Žiadne komentáre: