pondelok 14. marca 2016

Scotland Street

Z anglického originálu: Echoes of Scotland Street (2014)

Autor:
Samantha Young
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Andrea Vargovčíková
 

Počet strán: 312

Rok vydania: 2016



Shannon MacLeodová má smolu na mužov. Bodaj by nie, keď ju priťahujú potetovaní svalovci so zvodným pohľadom, ktorý neveští nič dobré. Shannon si už prešla niekoľkými nevydarenými vzťahmi, posledný priateľ jej však pripravil ten najhorší budíček. Z nepríjemného zážitku sa ešte dlho spamätávala a odvtedy má mužov plné zuby – zvlášť tých zlých. Cole Walker predstavuje presne ten typ, ktorému sa chce Shannon vyhnúť – je príťažlivý, potetovaný a namyslený. Za drsným výzorom sa však skrýva dobré srdce a Cole navyše hľadá tú pravú. Keď sa mu do cesty pripletie rozkošná ryšavka, nezaváha a zaútočí na jej zlomené srdce. Lenže minulosť nespí a pripomenie sa práve vtedy, keď to človek najmenej čaká. 



Ešte ako mladučké dievča stretla Shannon svojho hrdinu. Tým sa pre ňu stal vysoký príťažlivý mladík Cole Walker. Hoci to bolo iba na krátky okamih, do srdca sa jej už zapísal. Teraz, po deviatich rokoch, ho stretáva znova...

Shannon sa uchádza o miesto asistentky v tetovacom štúdiu INKarnate. Prijíma ju samotný majiteľ Stu, dobre známy široko - ďaleko. Aj keď je už na dôchodku a o chod podniku sa stará Cole Walker, vždy rád príde pozrieť ako sa jeho zamestnancom darí. Keď Cole zbadá Shannon, hneď mu v hlave blikne červená kontrolka. Na nízku dievčinu s ryšavými vlasmi si veľmi dobre pamätá. Aj sa jej pripomenie, no Shannon sa tvári, že ho v živote nevidela. Všetko je iba pretvárka. Ako by to bolo, aby si dievča nepamätalo svojho hrdinu?

Za necelú desaťročnicu si toho už Shannon preskákala veľa. Prešla si viacerými vzťahmi, po ktorých jej ostali iba zlé spomienky a rozbité srdce. Neplánuje sa zamilovať a už vôbec sa neplánuje zamilovať do Cola Walkera. Automaticky ho radí medzi nehodných mužov. A rázne mu to dá i pocítiť. Tento svoj neuvážený čin neskôr však oľutuje, pretože Cole, napriek tomu, že vyzerá ako klasický sebavedomým sršiaci záletník, je naopak veľmi citlivý a úprimný mladík. Na to však príde Shannon až časom... a takmer neskoro... No ako sa hovorí radšej neskoro ako nikdy ;-)

Príbeh Shannon a Cola je veľmi romantický, autorka v sebe nezaprela svoj talent a napísala ďalší pútavý príbeh plný plnučičký lásky. 

Číta sa veľmi ľahko a rýchlo. Hrdinovia sú nesmierne sympatickí, Cole je zlatíčko a typ muža, po ktorom by rady siahli všetky ženy (alebo aspoň takmer všetky). Shannon je temperamentná, rodený príklad ryšane. Povie, čo má na jazyku a často bez rozmyslu, na čo aj doplatí. A nie jeden raz.  

Scotland Street ponúka príjemnú bodku po ťažkom dni. Príbeh vás do seba vtiahne naplno, že aspoň na chvíľu stopercentne zabudnete na starosti všedných dní.

Moje hodnotenie: ★★★

On Dublin Street
1. On Dublin Street (Dublin Street)
2. Down London Road (London Road)
3. Before Jamaica Lane (Jamaica Lane)
4. Fall From India Place (India Place)
5. Echoes of Scotland Street (Scotland Street)
6. Moonlight on Nightingale Way
(Mesačné svetlo na Nightingale Way)

Žiadne komentáre: