piatok 6. januára 2017

Ten pravý a tá ľavá

Z anglického originálu: Miss Wrong and Mr. Right (2015)

Autor:
Robert Bryndza
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Ján Bryndza

 
Počet strán: 360

Rok vydania: 2016



Natalie Loveová celý život usilovne a tvrdo pracovala, aby si splnila svoje sny. Riadi úspešné divadlo v londýnskej štvrti Soho, v ktorom sa práve chystajú angažovať jednu z najväčších hollywoodskych hviezd, miláčika všetkých žien Ryana Harrisona, a dokonca má aj „dokonalého“ frajera, učiteľa jogy Benjamina. Londýn sa stal pre Natalie útočiskom pred jej chaotickou rodinou, ktorá žije na vidieku v Devone, aj pred jej prvou láskou Jamiem Dawsonom, ktorému ušla spred oltára. Po pätnástich rokoch sa však odrazu zjaví rovno pred jej divadlom..


Boli mladí, boli zamilovaní, no neboli pripravení na manželstvo. Teda aspoň Natalie si to uvedomila, keď spred oltára ušla svojmu snúbencovi Jamiemu. Ich cesty sa vtedy rozišli. I keď Natalie to tak nechcela. No Jamie chcel všetko alebo nič. A bolo rozhodnuté.

Prešlo niekoľko rokov, kým sa oni dvaja opäť stretli. Natalie pracuje v divadle Raven Street a darí sa jej. Má priateľa a divadlo začína prosperovať vďaka hollywoodskej hviezde Ryanovi, ktorý sa má predstaviť v hlavnej úlohe novej hry Hamlet. Všetko sa zdá byť dokonalé... až kým nezistí, že jej milovaná polovička ju nemiluje tak, ako by mala, divadlo nezíska konkurenciu v nanovo otvorenom divadle naproti toho jej, ktoré navyše vedie jej bývalý snúbenec a aby toho nebolo málo, americký idol prepadne alkoholu a predstavenie je na spadnutie.

Natalie sa však s každým jedným problémom pobije. Nevzdá sa predsa. Žiadna prekážka pre ňu nie je dosť vysoká.

Kniha je plná humorných scén. Autor prináša čitateľom ľahkú letnú romantickú komédiu. Natalie je veľmi príjemná hlavná postava. Nie je možné si ju neobľúbiť. Sledovať to, akým spôsobom sa jej podarí vybŕdnuť z každého problému, to akým spôsobom sa "bije" so životom, je úplná fantázia. 

Autor veľmi dobre vystihol ženskú povahu (čo nie je u neho novinkou, pretože všetky jeho knihy majú práve hrdinku ženského pohlavia). Dokonale pozná ženskú dušu. A tento žáner mu nesmierne sedí.

Príjemné, oddychové, zábavné. Viem si to predstaviť sfilmované. Určite neprehliadnite 😉

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre: