štvrtok 23. októbra 2014

Manželský zväzok

Z anglického originálu: The Marriage Merger (2013)

Autor:
Jennifer Probst
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Martina Fedorová
 

Počet strán: 368

Rok vydania: 2014



Sestry Conteové Carina a Venezia našli svoje šťastie v náručí bohatých a skvelých mužov. Julietta, tretia sestra, nesie na svojich pleciach zodpovednosť za rodinné pekárenské impérium La Dolce Famiglia a ani jej nenapadne, že by na svete mohlo byť ešte niečo vzrušujúcejšie než jej práca... až kým sa na scéne neobjaví Sawyer Wells, stelesnenie mužskej dokonalosti. Sawyer naruší pokoj jej bezpečného rodinného prístavu neodolateľnou ponukou: Juliettin podnik sa môže stať exkluzívnym dodávateľom a partnerom jeho nového medzinárodného reťazca hotelov...



Každý jeden diel z milionárskej série som si dokonale vychutnala. Výnimkou nebola ani táto, v sérii posledná, knižka. Nečudo. Jazykový štýl, navodenie atmosféry či charaktery jednotlivých postáv opísala autorka tak dôkladne, že nebola iná možnosť, iba si ich zamilovať.

Hrdinkou príbehu je Julietta, jediná zo súrodencov talianskej rodiny Conteovcov, ktorá ešte nežila životom manželským. Julietta má pevný charakter, navonok pôsobí ako ľadová kráľovná, nečudo, že nemá muža, keďže práve tento opis mnohých od nej odláka - buď nie sú lovci, alebo si jednoducho myslia, že by jej "nestačili". Sawyer ale tiež patrí do skupiny "ťažký oriešok". Má zložitú povahu, až komplikovanú, málokto mu rozumie, pretože iba málokto v živote prežil to, čo on. Drsný muž, ktorého čitateľ mal možnosť trochu spoznať v predchádzajúcom diely, je sympatický a najmä pre čitateľky veľmi príťažlivou literárnou postavou. Z jeho jaziev na tele i na duši dáva tušiť temnú minulosť, z ktorej rany mu zahojí iba pravá láska... A to je niečo, pri čom čitateľky vždy slastne mľaskajú... veď ktorá z nás v živote neokúsila lásku zlého chlapca, túžiac napraviť ho? :-)

Keďže ide o rodinu Conteovcov, čakala som, kedy sa na scéne objaví mama Conteová a akým spôsobom prispeje k uzavretiu manželstva svojej dcéry a Sawyera. A kým v Manželskom omyle, bola scéna, kedy nájde "in flagranti" svoju dcérku Carinu s Maxom, ako päsť na oko, v tejto knihe to autorka zvládla omnoho lepšie. (Aj keď sa -podľa predchádzajúcich častí- dalo čakať, že namiesto osudu zasiahne ona, bolo to menej okaté a viem si predstaviť, že pre čitateľa, ktorý by začal týmto dielom, by scéna pôsobila celkom vtipne.)
  
Oproti ostatným dielom série je tento posledný nabitý erotickými scénami, a kým doteraz by som knihy Jennifer Probst neradila do kategórie erotickej literatúry, tu by som urobila výnimku. Ktovie, či už bola autorka ovplyvnená "erotickým boomom", ktorý nastal v  poslednom období a tak sa chcela prispôsobiť, alebo sa iba potrebovala nejakým spôsobom "vybúriť". Nech už je to tak či onak, knihu hodnotím veľmi pozitívne. Literárnym skvostom by som ju síce nenazvala (vzhľadom -na mňa- na privysoký počet sexuálnych scén), ale určite sa oplatí mať ju v knižnici.

Moje hodnotenie: ★★★

Marriage to a Billionaire
1. The Marriage Bargain (Dohodnuté manželstvo)
2. The Marriage Trap (Manželská pasca)
3. The Marriage Mistake (Manželský omyl)
4. The Marriage Merger (Manželský zväzok)

Žiadne komentáre: