pondelok 6. júla 2015

Hľadanie dokonalej lásky

Z anglického originálu: Searching for Perfect (2013)

Autor:
Jennifer Probst
 
Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Martina Fedorová
 

Počet strán: 376

Rok vydania: 2015



Kennedy Ashová je jedna z trojice atraktívnych majiteliek zoznamovacej agentúry Kinnections sídliacej vo Verily neďaleko New Yorku a má na starosti marketing. Keď sa jej do cesty pripletie nový klient, letecký a kozmický inžinier Nathan Ellison Raymond Duncle, priam zajasá. Tomuto zanedbanému chlapovi v špinavom laboratórnom plášti, hrubých okuliaroch a s nemožnými spôsobmi chce nájsť dokonalú manželku. Najprv ho však treba pripraviť – naučiť ho správne konverzovať aj dbať o príťažlivý vzhľad. Ken postupne odhaľuje Natov skutočný charakter a pochopí, že po dlhom čase stretla človeka, ktorý jej skutočne rozumie. Rodiacej sa láske však bráni Kennedina profesionálna česť, záväzok nikdy sa nezapliesť s klientmi...


Jennifer Probst aj touto knihou dokazuje, že patrí medzi špičku zahraničných spisovateľov píšucich romantické knihy. Nie nadarmo je medzi čitateľmi (najmä ženského pohlavia) obľúbená a jej knihy sú žiadané. Nie nadarmo ju radím do svojej súkromnej top desiatky najlepších autorov z najlepších ;-)

Druhá časť série Searching for... sa upriamuje na Kennedy, druhú z troch majiteliek zoznamovacej agentúry Kinnections. Takže, aj keď budete knihu čítať samostatne, nič sa nedeje, príbeh je ucelený, nenadväzuje tam, kde skončila prvá časť. Avšak, keď si ho prečítate, určite budete chcieť čítať aj jednotku ;-)

Ken si pod svoje "krídla" vezme inžiniera Nathana. Je pre ňu veľkou výzvou.

Rukou si prehrabol strapaté hnedé pramene, ktoré mu padali na plecia a zakrývali väčšinu tváre. Kennedy napadlo, či ten chlap vôbec vie, že kaderníctva sú aj pre mužov. Ani náznak toho, že by mal najmenšie poňatie o móde či módnom štýle. Najviac zo všetkého jej pripomínal zanedbaného ovčiarskeho psa.

Z chlapíka, so strapatými dlhými vlasmi, popolníkmi na nose, spojeným obočím a lá Brežnev a bielym plášťom so stopami po kečupe alebo horčici, spraví fešáka. Nepôjde to ľahko. Nate sa bude veľmi brániť, no napokon, zmenu, ktorá sa s ním stane, uvíta. 

Pri zmene hrdinovho imidžu pripravila Jennifer svojim čitateľom množstvo humorných situácií. Nad Nateom často neprestávate krútiť hlavou (tí mladší i gúľať očami). A postupne ako zvláda kaderníka, očného doktora, či nákupy oblečenia a mení sa na pohľadného muža, začína tam niekde medzitým všetkým fungovať chémia medzi ním a Kennedy. A kým Nate by chcel, aby to, čo sa medzi nimi zasialo, vyklíčilo, Ken sa tomu všemožne bráni. Predsa Nate je jej klient. V žiadnom prípade si s ním nemôže nič začať. Je profesionálka a profesionáli sa správajú zodpovedne a udržiavajú si odstup.

Pripomínal si, že sa musí zamerať na budúcnosť. Reálnu budúcnosť. So ženou, ktorá sa bude chcieť zaňho vydať a mať s ním deti, s ktorou bude žiť, až kým ich smrť nerozdelí. Len musí dodržať jediné pravidlo: za žiadnych okolností nezabúdať, že Kennedy Ashová je iba jeho agentka. Dosiaľ však netušil, ako to pravidlo vysvetlí svojmu penisu.

Jennifer opäť nádherne vykreslila rodiaci sa vzťah medzi mužom a ženou plný iskier a chémie. Už len z čítania mi lietali povestné motýle v bruchu :-)

Obaja hrdinovia sú veľmi sympatickí a hoci viete, že nakoniec budú spolu, po celý čas im držíte päste a cítite s nimi. Lebo napriek tomu, že vy jasne vidíte, že sú pre seba ako stvorení, že sa ľúbia ako kone, oni sami to nevidia a stále sa hľadajú.

...o to predsa ide. Neprestať hľadať, kým nenájdeš tú, ktorá má rovnaké predstavy o živote ako ty. No ak príliš rýchlo vycúvaš, riskuješ, že odmietneš tú pravú. Láska robí s ľuďmi divy a učí ich kompromisom.

Neviem ako to Jennifer robí, ale každý jej príbeh je iný a predsa taký istý. Dokáže jeden námet spraviť na dvadsať rôznych spôsobov. Tak to bolo pri milionárskej sérii, tak je to i pri tejto sérii. Dúfam, že jej to čaro alebo mágia vydrží čo najdlhšie. Až my, ľudia hladní po príbehoch o láske, sa nimi môžeme do sýtosti nakŕmiť ;-) 

Knihy od Jennifer Probst by sa mali stať povinnou literatúrou pre všetkých milovníkov súčasných romancí.

Nakoniec pridávam ešte jeden krásny citát, o tom, ako je to vlastne s hľadaním dokonalej lásky:

Láska s dokonalosťou nemá vôbec nič spoločné. Láska je plná chýb a omylov. Láska je o zlyhaniach a o tom, ako ich spolu zvládnuť. Láska je bojovať o to, po čom túžiš a čo chceš.
Moje hodnotenie: ★★★★★

Searching for...
1. Searching for Someday (Hľadanie vytúženého dňa)
2. Searching for Perfect (Hľadanie dokonalej lásky)
3. Searching for Beautiful (Hľadanie podmanivej krásy)
4. Searching for Always (Hľadanie prísľubu večnosti)

Žiadne komentáre: